Hooi

Voor konijnen en Cavia’s is hooi de belangrijkste voeding en deze mogen zij ook onbeperkt hebben, is dit belangrijkste bron van voeding en ruwe vezel. Ook Gerbils zijn dol op hooi, om te eten maar ook om lekker mee te spelen!

Wist U Dat...... De darmen van het konijn erg gevoelig zijn? Een konijn moet 24 uur per dag de beschikking hebben over hooi/gras, hierdoor blijven de darmen in beweging. Dit is heel belangrijk want als een konijn langer dan 12 uur niet eet kunnen ze allerlei gezondheidsklachten krijgen en zelfs overlijden.

Bij Het Dierenparadijs hebben wij hooi van het merk Tijssen in 1,2kg 2,5 kg en 4,5kg kg verpakkingen en Esve kruidenhooi en timothy hooi in 500 gram verpakkingen, deze laatste soorten zijn extra lekker en worden door de meest kieskeurige dieren graag gegeten, bovendien hebben de toegevoegde kruiden elk hun eigen speciale eigenschappen waardoor deze hooisoorten extra gezond zijn. 


Nieuw in ons assortiment zijn de hooirollen van Trixie, deze leuke snack is een gezonde snack voor konijn en knaagdier en bestaat uit vers hooi omwikkeld met henneptouw en gedroogde groente of fruit. Verkrijgbaar in 4 verschillende smaken.

 
 
E-mailen
Bellen