Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Voeding

 Knaagdiervoeding is van vitaal belang voor de gezondheid van knaagdieren en konijnen. Hun gevoelige maag-darmstelsel vereist specifieke voeding die uitgebalanceerd is en afgestemd op hun behoeften. Bij Het Dierenparadijs bieden we een breed scala aan knaagdiervoer, inclusief graanvrije opties voor gevoelige dieren en alles-in-één brokken om selectief eten te voorkomen.
Ook is het belangrijk dat knaagdiervoeding uitgebalanceerd en afgestemd is op de voedingsbehoefte van het specifieke knaagdier. Zo hebben Konijnen een vezelrijke voeding nodig, terwijl het dieet van Hamsters en Gerbils meer eiwitten moet bevatten.
Knaagdiervoeding voor optimale gezondheid
Het belang van voeding voor knaagdieren en konijnen kan niet worden overschat. Met een gevoelig maag-darmstelsel is het cruciaal om het juiste dieet te bieden, afgestemd op de specifieke behoeften van elk dier. Hierbij spelen factoren zoals graanvrije voeding voor herbivoren en het verschil tussen omnivoren/granivoren en herbivore knaagdieren een grote rol.
Hoofdvoer 

is het allerbelangrijkste onderdeel van het dieet voor uw konijnen en knaagdieren. Om uw konijnen en knaagdieren gezond te houden is goede voeding van belang (de kwaliteit), maar ook de hoeveelheid die ze eten. De konijnen en knaagdierenvoeding moet natuurlijk goed in de smaak vallen, ze moeten het wel lusten. 
Om de juiste hoofdvoeding voor konijnen en knaagdieren te bepalen is het belangrijk om u bewust te maken van welke verschillende soorten voer er zijn. U kunt hoofdvoer voor knaagdieren en konijnen grofweg opdelen in twee soorten: pellet voeding en gemengd voer. Pellet voer is het voer waarvan elke brok dezelfde voedingstoffen bevatten om uw konijnen en knaagdieren gezond te houden. Het uitzoeken van ’’lekkere’’ ingrediënten is hierbij uitgesloten waardoor u de garantie hebt dat uw knaagdieren en konijnen de nodige vitaminen en mineralen binnen krijgen. Gemengd voer voor knaagdieren en konijnen is voeding die bestaat uit verschillende zaden, pitjes en biks. Bij deze voeding is het over het algemeen makkelijker voor konijnen en knaagdieren om de lekkere ingrediënten eruit te eten en de rest te laten liggen. Hierdoor loopt u een kans dat er uiteindelijk tekorten aan voedingsstoffen gaan ontstaan bij uw konijnen en knaagdieren. Welk voer u kiest als hoofdvoer voor uw konijnen en knaagdieren is natuurlijk uw eigen keuze, maar neem deze punten mee in uw overweging..

Daarnaast is het van groot belang dat konijn en knaagdier voldoende hooi en water krijgen.

Let op Ratjes mogen absoluut geen hooi dit is namelijk veel te stoffig voor de rat.


 


Hooi
Enkelvoudige brok
Gemengd voer
E-mailen
Bellen