Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Kattenbakken en kattenbakvulling

Katten zijn bijzonder schone dieren. Daarom heeft de kattenbak of het kattentoilet een speciale plaats in het leven van de kat. Onze katten stellen hoge eisen aan de kwaliteit en de plaatsing van hun kattenbak. Maak de juiste keuze om uw kat tevreden te houden! Bij Het Dierenparadijs vind  in de winkel een mooi assortiment aan kattenbakken


Bij het kopen van een kattenbak is de keuze voor de juiste optie heel belangrijk. Bij deze keuze kunt u onderscheid maken tussen verschillende soorten. Er zijn kattenbakken met kap, zonder kap, hop in kattenbakken en extra grote kattenbakken. Door het grote aanbod is het niet altijd eenvoudig om de juiste beslissing te nemen bij de aanschaf van een kattenbak, vraag een van onze medewerkers om advies als u het even niet meer weet.

 • gesloten kattenbakken zijn bijzonder populair en hebben een afneembare kap. Dit zorgt ervoor dat de kattenbakvulling niet zichtbaar is en er niet gemakkelijk uit valt bij het verlaten van de kattenbak. Een ander groot voordeel is dat het dier ongestoord zijn gang kan gaan. De deksels hebben een praktisch luikje waardoor de kat de kattenbak in en uit kan.
 • open kattenbakken worden gekenmerkt door hun functionaliteit en hygiëne. Doordat deze kattenbakken geen kap hebben, nemen zij minder ruimte in. Als de ruimte beperkt is, is een hoekige kattenbak bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Dankzij de driehoekige vorm neemt hij weinig ruimte in beslag en past hij perfect in elke hoek van de kamer.

 

Het maakt niet uit of u afvalschepjes, opruimsystemen, matten of ontgeurders nodig hebt, u kunt het vinden bij Het Dierenparadijs. Dankzij deze accessoires wordt het verzorgen van uw kat kinderspel. De afvalschep is een must voor het schoonmaken van de kattenbak. Bij de keuze van de schep dient u rekening te houden met de kattenbakvulling. Er zijn schepjes die bijzonder geschikt zijn voor klonterende vulling en ecologische vulling, en er zijn schepjes welke beter zijn voor de fijnere kattenbakvulling. Het assortiment aan matten zorgt ervoor dat de kattenbakvulling en ander vuil wordt opgevangen bij het verlaten van de kattenbak. Andere accessoires, zoals ontgeurders, houden de lucht rondom de kattenbak aangenaam.Wist u dat..... Er geadviseerd word om minimaal 1 kattenbak per kat + 1 extra kattenbak neer te zetten? Dat betekent dat als u 3 katten heeft het verstandig is om 4 kattenbakken neer te zetten. Liefst natuurlijk ook op verschillende plaatsen in huis zodat elke kat de rust heeft om zijn favoriete kattenbak/plaats uit zoeken en te benutten.  


 Bij Het Dierenparadijs hebben we momenteel kattenbakvulling van: Linda, CatErrand, Almo Nature, Greencat en biocat Nature 


Ons meest uitgebreide merk kattenbak vulling is Linda. Mede dankzij hun enorme keuze binnen de kattenbakvulling zit er altijd een bij voor uw kat. Verkrijgbaar in 8 liter en in 20 liter waardoor deze makkelijk mee te nemen is.

 • LINDA BIO (8 liter en 20 liter) is een natuurlijk product, gebaseerd op klontvormende bentoniet klei van de beste kwaliteit.
 • LINDA FRESH (8 liter en 20 liter) is een natuurlijk product, gebaseerd op klontvormende bentoniet klei met een frisse eucalyptusgeur
 • LINDA XTREME (8 liter) is een natuurlijk product, gebaseerd op hele fijne klontvormende bentoniet klei van de beste kwaliteit, die zich niet hecht aan de pootjes van uw kat. Op bestelling ook in 20 liter verkrijgbaar.
 • LINDA USA (8 liter) is een kattenbakvulling, die absorbeert voordat onaangename geurtjes ontstaan. Op bestelling ook in 20 liter verkrijgbaar.
 • LINDA HOUT (8 liter en 20 liter)is een geperste houtkorrel van gerecycled hout. Op bestelling ook in 20 liter verkrijgbaar.
 • LINDA SILICA (20 liter) . Totaal verschillend van de andere vullingen. Urine wordt in enkele seconden opgenomen en geuren worden 100% geneutraliseerd.
 • LINDA SPAANS (8 liter en 20 liter) is een traditionele kattenbakvulling van absorberende sepioliet klei, zonder toevoegingen.

 Kattenbakvulling van plantaardige vezels
CatErrand natuurlijke klontvormende kattenbakvulling. Door de speciale mechanische verwerking heeft het oppervlak van de korrels van CatErrand kattenbakvulling een sponsachtige textuur met
een uniek absorptievermogen. Urine en geurtjes worden zeer snel en effectief geabsorbeerd in klonten.

Extreem fijne korrel, licht en duurzaam
Dankzij de 100% plantaardige grondstoffen en de moderne technologie van produceren, heeft CatErrand natuurlijke kattenbakvulling 2/3 minder gewicht dan bentoniet achtige klontvormende kattenbakvullingen.

Gemaakt van 100% plantaardige grondstoffen, (maïs en gerst) die 100% biologisch afbreekbaar is.

 • Klontvormend.
 • Snelle absorptie van de urine.
 • Fijnkorrelig.
 • Snelle en effectieve geurverwijdering.
 • 2/3 minder gewicht dan steen -of klei achtige kattenbakvulling.
 • Stofvrij, dus erg geschikt voor kittens en katten met gevoelige longen!
 • Ongeparfumeerd.
 • Veilig voor uw kat.
 • Milieuvriendelijk en duurzaam. 
 • Verpakt in een papieren zak.
 • Inhoud: 10 liter = ca. 2,4 kg.

 

 

Natuurlijke en heel adequate kattenbakvulling, gemaakt van plantaardige vezels. Klontert heel vlug & neutraliseert geuren op betrouwbare wijze.
Deze revolutionaire kattenbakvulling brengt comfort, efficiëntie en milieuvriendelijkheid samen: het is gemaakt van plantaardige vezels, die zorgen voor een snel geklonterd resultaat. Tegelijkertijd neutraliseren enzymen onaangename geurtjes betrouwbaar. De urine van je kat wordt onmiddellijk aan de oppervlakte verdicht, waardoor de bak en de rest van de vulling schoon blijven. Aangezien Almo Nature Cat Litter helemaal natuurlijk, niet giftig en biologisch afbreekbaar is, is van de vulling te composteren. Bijzonder praktisch: het lost snel op in water en het kan daarom gemakkelijk in het toilet gespoeld worden.
Almo Nature Cat Litter is vrij van stof, kiezelaarde, klei en synthetische che­mi­caliën. Toch biedt de slimme kattenbakvulling een goed werkzame en tegelijkertijd economische mogelijkheid om de stille plek van je viervoeter hygiënisch schoon te houden. Stop een laag van ongeveer 2 cm hoog als basis in de kattenbak. Daardoor kunt u rekenen op een verbruikt van ongeveer 500 gram per week, aangezien de alleen de klonten en niet de gehele vulling verwijderd hoeven te worden. En omdat het natuurlijke product ook bijzonder zacht is, is het zelfs voor gevoelige katten geschikt. Een geniale, nieuwe ontwikkeling van Almo Nature voor iedereen die op zoek is naar voordelige en praktische kattenbakvulling, die tegelijkertijd het milieu ontziet.
Almo Nature Cat Litter in één oogopslag:

 • Natuurlijke vulling voor kattenbakken
 • Van plantaardige vezels: zeer efficiënt met snelle klonterende werking en excellent geurbeheer
 • Tot compost te maken: milieuvriendelijk, volledig biologisch afbreekbaar
 • In het toilet uit te spoelen: gemakkelijk en hygiënisch, klonten lossen snel op in water, geen verstoppingsgevaar
 • Hoge absorbtiekracht: vocht wordt snel samengevoegd tot vaste massa
 • Geur-stop: enzymen neutraliseren onaangenamen geurtjes
 • Stofvrij en niet giftig: zonder stof, kiezelaarde, klei en synthetische chemicaliën
 • Zacht voor de pootjes: bijzonder zacht, ook voor gevoelige poten
 • Revolutionaire, nieuwe ontwikkeling: brengt op een slimme manier comfort, efficiëntie en milieubescherming samen

  

De Baby Powder kattenbakvulling van Greencat is een fijne korrel voor in de kattenbak. Het is gemaakt van Wayoming bentonite en heeft een sterk absorberend karakter. Deze 100% natuurlijke kattenbakvulling is klonterend wat het zuinig maakt in gebruik; nadat uw kat de kattenbak gebruikt hebt, kunt u eenvoudig de klonten met vervuild grit verwijderen. Daarnaast heeft dit grit van Greencat nog een bijkomend voordeel; het heeft de aangename geur van babypoeder.Biokat's Natural Care is een kattenbakvulling die gemaakt is van zachte, biologisch afbreekbare plantenvezels. De vezels nemen tot wel 700% van hun eigen gewicht in vloeistof op en vormen vaste klonten die je gemakkelijk kan verwijderen. De kattenbakvulling is bovendien bijna geheel stofvrij en zorgt voor een zachte ondergrond, extra geschikt dus voor gevoelige kattenpootjes.
Natuurlijk en duurzaam
Biokat's Natural Care is gemaakt van duurzame, PEFC-gecertificeerde secundaire houtgrondstoffen uit de houtindustrie. Dit maakt de kattenbakvulling ook composteerbaar.
Geurcontrole
De plantenvezels nemen onaangename geuren op op natuurlijke wijze. De geurabsorberende werking van de vezels is gebaseerd op de actieve kool, een natuurlijk mineraal dat geurmoleculen aan zich bindt.
Absorptievermogen
De vezels nemen tot wel 700% van hun eigen gewicht in vloeistof op. Dit zorgt ervoor dat je kattenbak langer schoon blijft en dat je minder vaak hoeft te verschonen.
Stofvrij
De kattenbakvulling is bijna geheel stofvrij. Dit is niet alleen comfortabel voor je kat, maar ook voor jou.Hebben wij een kattenbak, kattenbakvulling of een ander artikel dat u wenst even niet op voorraad of wilt u een ander formaat, vraag bij een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben, vraag het aan via ons contact formulier of aan een van onze medewerkers!

E-mailen
Bellen